Γιάννης Κουλλιάς

Και που λες γιατρέ μου...
Pin It

Και που λες γιατρέ μου, έχεις μικρά τα παιδιά και λες .. υπομονή να μεγαλώσουνε λίγο και να πάρω μια ανάσα, να κάμω κάτι για μένα και για τον σύζυγο. Όχι κάτι ιδιαίτερο, 5 μερούλες να αποδράσεις κάπου, να γεμίσει λίγο η μπαταρία !! Όσο τά ́χεις μικρά, με τις τρεχάλες, τα σχολεία, τους γιατρούς, τα αγγλικά, τα καράτε, τα μουσικά και τα λοιπά, δεν προλαβαίνεις ούτε να το σκεφτείς να ξεφύγεις λίγο από την ρουτίνα, να ξεθολώσει το μάτι σου.

Φεύγει η παιδική ηλικία, έρχεται η εφηβεία ... τρισχειρότερη η κατάσταση!!
Ότι και να σου πω γιατρέ μου για τις εφηβείες μας είναι λίγο !!

Θρίλερ κανονικό και λίγα σου λέω. Η πρωτοκόρη, από το άγχος των εξετάσεων, ηκόντευε να πομείνει στάσιμη από απουσίες και στις 3 τάξεις του λυκείου από σπαστική κολίτιδα. Τουλάχιστον 40 φορές την πήγαμε στα επείγοντα του νοσοκομείου μας από τους πόνους, στη διάρκεια του λυκείου. Εν τω μεταξύ, με το που τελειώσανε οι πανελλαδικές .. ράμμα !! Ούτε που ξαναπόνεσε ποτέ !!

Σκέψου ότι ο κακόμοιρος ο άντρας μου τρόμαξε τόσο πολύ με τα πονετικά της, που πίστευε ότι δεν θα βρει ποτέ της άντρα και πως θα την φορτωθεί εκείνος σε όλην του την ζωή !! Μιλάμε για δράμα !! Και να μη ξέρω γιατρέ μου ποιον να πρωτοπαρηγορήσω!!! Την κόρη που σπαρτάρα ́πο τους πόνους κι ηκράτα τις κοιλιές της, ή τον άντρα που ησπαρτάρα κι αυτός ́πο μέσα του χωρίς να το ξέρει κανένας εκτός από μένα;

Τελειώσαμε με την κόρη, πήρε σειρά ο γυιός. Ξέρεις τον τόν γυιό μου, δεν τον ξέρεις; !! Ά μπράβο, εκείνος με τη λοιμώδη μονοπυρήνωση που δεν ξέραμε ίντα που ήτο και μας το ́βρες εσύ μετά από 2 βδομάδες !! 17 χρονών, γιατρέ μου, 1,88 ύψος, πρωταθλητής στο καράτε 3 χρονιές συνέχεια πάνω στην Αθήνα και πάει καλέ μου γιατρέ και ξελογιάζεται με μια Αθηναία του καλοκαιριού και τον είχαμε 2 χρόνια με χάπια των νευρών και της κατάθλιψης!! Βρε πόσοι του μιλήσανε, δεν ήκουε κανένα. Τι ο δάσκαλός τού καράτε, τι ο καπετάνιος ο θείος του, τι ο παπά Γιώργης της ενορίας μας, τι οι φίλοι του ... μηδέν εις το πηλίκιο γιατρέ μου !!!

Η αλήθεια είναι ότι άμα σου την δώσει ο έρωτας κατακούτελλα, γιατρέ μου, δεν υπάρχει λογική και δεν ξέρεις που πας και τι γυρεύεις. Πάνε τα πρωταθλήματα, πάνε τα μαθήματα και ευτυχώς που γνώρισε μια κοπελλίτσα που του τη στείλανε από το καράτε για παρηγορήτρα και ξέφυγε το παιδί μου από το κακό που τό ́βρε. Πως το λένε γιατρέ μου ότι μετά από κάθε κακό έρχεται και κάτι καλό; Ε αυτό συνέβη σ ́εμάς και έγινε γυναίκα του η κόρη φτή, η Φανερούλα και έχουσι τώρα 2 παιδάκια τον Γιώργο και την Αφρούλα μας , ο Θεός να τους φυλάει όλους!! Παίρνει σειρά ο τρίτος, γιατρέ μου, που παντρεύτηκε το Μαριό του ξαδέρφου σου του Τσελλάρη και μας δηλώνει στα 16 του ότι θέλει να γίνει τραγουδιστής του ροκ και πως δεν πρόκειται να ξανανοίξει βιβλίο !!

Τι ήτανε να μας το πει γιατρέ μου; ..., είπα πάει τον χάνω τον άντρα μου !! Ηγλίτωσε από τα δύο πρώτα, θα φύγει από το τρίτο. Και σκέψου γιατρέ μου ότι αυτό ήτανε και το καλύτερό μας παιδί !! Ούτε να μας στεναχωρήσει ποτέ, ούτε να μας ταλαιπωρήσει σαν παιδί, αριστούχος μέχρι τα 15 του, υπάκουο, λογικό και τελικά ... μάς τη φύλαγε για το τέλος την έκπληξη. Ηστείλαμέ το να πάει για μουσικά και κιθάρα στο ωδείο και τη ψώνισε για τραγουδιστής του ροκ. Και που να τολμήσει να του μιλήσει και κανένας; Δικηγόρος κανονικός !! Σε 3 δευτερόλεπτα τους έβαζε όλους στη θέση τους !!

Τελικά μας συμβουλέψανε οι ψυχολόγοι να τον αφήσουμε λίγο ήσυχο και τελικά αυτό ήτανε!! Σε 6 μήνες τού πέρασε τελείως, η βάλαμε και μερικούς να του πούνε με τρόπο ότι δεν είναι καλός σε αυτό, η κατάλαβε κι ο ίδιος ότι ήτο και παράφωνος ... αυτά !! Λίγα είναι;

Και παρ’ όλα αυτά είπα .. υπομονή να περάσει η εφηβεία, να μεγαλώσουνε λίγο, να κάμω κάτι για τον εαυτό μου που είμαι όλη μέρα στην τρεχάλα !! Λέμε κάθε χρόνο με τον άντρα μου να φύγουμε 3 μέρες να πάμε καμμιά Κω, Αστυπαλιά, Πάτμο, Νίσυρο, Ρόδο ... αλλά πού τέτοια τύχη; 25 χρόνια το λέμε και δεν τα καταφέραμε ούτε μία φορά. Ξεπετάγονται τα παιδιά, που πάλι τα κουβαλάς στην κασίδα σου και παντρεμένα που είναι.. και αρχίζουν τα προβλήματα με τους γονείς. Αν πεις για τη μάνα μου, πιο παιδί από κοπέλι το μυαλό της. Έχει καυγαδίσει με όλη τη γειτονιά από τις βλακείες που γεννά το μυαλό της την τελευταία 3ετία.

Άσε τις βίζιτες σε καρδιολόγους, ψυχιάτρους, ορθοπεδικούς και τα λοιπά. Και πάλι λέω ... υπομονή να περάσει αυτή η φάση, να κάμω και εγώ κάτι για τον εαυτό μου και τον άντρα μου να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Δεν προλαβαίνω γιατρέ μου να το σκεφτώ ... και νά σου τα προβλήματα του άντρα με το γόνατο και με τον ίλιγγο που τον έχει διαλύσει. Νά σου και τα δικά μου με τη χολή και τα γυναικολογικά.

Και πάλι δεν χάνω το θάρρος μου και λέω ... θα περάσει και αυτή η φάση και θα βρούμε χρόνο να πάρουμε μια μικρή ανάσα από την πρέσσα με ένα ταξιδάκι 3 μερών !!

Εν τω μεταξύ το έχω παρατηρημένο και δεν είναι της ιδέας μου .... μόλις το πω μέσα μου και πάω να το πιστέψω ... σε 1 μέρα το πολύ, πλακώνει το επόμενο μπογάζι με τα προβλήματα !!! Τώρα πια έφτασα σε τέτοιο σημείο απογοήτευσης, που λέω ότι οι μόνες σίγουρες διακοπές που θα κάμω στην ζωή μου είναι στην Αγία Πετρούπολη .... όταν θα μας μαζέψει ο Άγιος Πέτρος !!!
Και τί; Θά ́χει εκεί κανένα αξιοθέατο να δούμε ή μόνο ψυχική ηρεμία θα έχουμε;


 

Γιάννης Κουλλιάς

 


 

Επιλογές από τη Βιβλιοθήκη

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Γράφουν - Συνεργάζονται

Ντόρα Ρίζου
Τάκης Σιμώτας
Βασίλης Κατσικονούρης
Ευσταθία
Γιώργος Τζιουβάρας Tenorman
Νίκη Μαυροειδή
Δημήτρης Κοτάκος
Βαγγέλης Γαροφάλλου
Μιχάλης Ρίζος
Ροδιανός Αντωνακόπουλος